Nezaboravna plovidba po zlatnom prstenu fjorda

REZERVIŠITE IZLET

Individualo

Grupno


Individualo
Grupno

Prilikom rezervacije plaćate 30% od cijene izleta, a ostatak se plaća u autobusu

Čarobna plovidba najjužnijim zalivom u Evropi, obelježena je bogatim kulturnim i istorijskim nasljeđem ove živopisne destinacije. Polazak na izlet je iz Budve, odakle se autobusom dolazi do Tivta i njegovog ekskluzivnog lučkog kompleksa Porto Montenegra. Obilazak od pola sata je sasvim dovoljan da upijete tipične prizore, zvuke i mirise ove luke sa luksuznim jahtama koje dolaze iz svih krajeva svijeta, donoseći sa sobom skoro pa opipljiv čar putovanja. Tu i vi postajete putnik morima jer se ukrcavate na brod koji će vam približiti prirodu ali i život ljudi u jedinom fjordu u regionu – zalivu Boke Kotorske.

Na tom putu, igraćemo se Džejms Bonda i posjetićemo moćne tunele u kojima su se krile ruske podmornice sedamdesetih godina prošlog veka. Tuneli su i dalje dobro sakriveni u Rosama, nekadašnjem karantinu za brodove a danas živopisnom i izuzetno ljupkom mestašcetu. Nakon Rosa, vodeni put nas nanosi do tri tvrđave koje već dugo čuvaju Boku: Arze, Prevlake i ostrva-zatvora Mamule. Upravo u blizini ovog starog zatvora, nasuprot preljepoj plaži Žanjica, bacamo sidro kako bismo se okupali u kristalno čistoj vodi ili posjetili čuvenu Plavu špilju.

Posle takvog uživanja, čeka nas prolazak pored Herceg Novog, Đenovića, Baošića, Kumbora, i Bijele sve dok ne stignemo u samo srce kotorskog zaliva – peraštanskih ostrva. Ostrvo Gospa od Škrpjela je ljudskih ruku dijelo, niklo prije više od pet vijekova na hridi gdje su ribari pronašli bogorodičinu ikonu. Pored njega, visoki čempresi prirodnog ostrva Sveti Đorđe, čine ljupku celinu sa plavom vodom, kršem i zelenim brdima.

Nasuprot ova dva ostrva, nalazi se elegantni Perast, crnogorski San Trope u kojem danas ljetnjikovce imaju zvučna imena iz regiona a nekada je važio za najbogatije mjesto u kome je sva sila svjetskih pomoraca živjela. Kroz drevni Perast vas vode naši stručni vodiči, ne izostavljajući nijednu lokalnu legendu koje se tkaju vekovima peraštanskim uskim uličicama.

Posjeta muzeju i glavnoj crkvi je nešto što ostaje duboko u sećanju svakog posjetioca. Iz Perasta odlazimo u Kotor, stari opasani grad kome je UNESCO sa punim pravom dodjelio titulu zaštićene kulturne svjetske baštine. Kotorski stari grad je riznica istorije i umjetnosti, a katedrala Svetog Tripuna, zaštitnika zaljubljenih, kao i pravoslavna crkva posvećena Svetom Luki – oduševiće vas finoćom svojih ukrasa i arhitektonskog izraza. Čitav ovaj srednjovekovni grad, splet je trgova i ulica u kojima i dalje ponosito stoje prelijepe palate kotorske vlastele.

U cijenu izleta je uključeno: prevoz autobusom, šetnje sa stručnim vodičima, plovidba

U cijenu izleta nije uključeno: ručak, turističke takse u Kotoru, ulaznica za muzej na ostrvu Gospa od Škrpjela (1e), karta za čamac koji vozi kroz Plavu Špilju (3e)

Mali savjet: Ne zaboravite svoju opremu za kupanje i kremu sa zaštitnim faktorom! Obavezno probajte riblji specijalitet koji priprema lično kapetan našeg broda!

Informacije

Telefon: +382 68 576 666
+382 63 276 275
E-mail: info@atlantixtravel.com
Adresa: Jadranski put BB,
Budva 85310, Montenegro

Kontakt