Suton u Boki (krstarenje brodom)

REZERVIŠITE IZLET

Individualo

Grupno


Individualo
Grupno

Prilikom rezervacije plaćate 30% od cijene izleta, a ostatak se plaća u autobusu

Zaplovite na jednom od najvećih i najljepših brodova u Boki Kotorskoj, gdje Vas uslužno osoblje sačekuje toplom dobrodošlicom, živom muzikom i najukusnijim morskim specijalitetima koji će se poigrati sa Vašim nepcima. Čak 28 reflektora sa kojima plovi, ovaj brod čini savršenim za razgledanje čarobne Boke koja tone u noć. Putovanje u suton počinje u luci Tivat i već na samom početku oduzima dah dok brod klizi pored najnovijeg luksuznog kompleksa Porto Montenegra. Slijedi plovidba ka Gospi od Škrpjela, malom ostrvu na grebenu posvećenom Djevici Mariji. Ostrvo je ljudskih ruku djelo, a Peraštani već stotinama godina njeguju tradiciju Fašinade, kada temelje ostrva učvršćuju kamenjem koje bacaju iz čamca.

Odmah pored elegantnog gospinog ostrva, iz vode izvire drevno kamenito ostrvo Sveti Đorđe, poznato po svojim zelenim čempresima. Nakog obilaska ostrva, plovi se dalje ka Stolivu, živopisnom mestu čije ime potiče iz romantične legende. Mladom zaljubljenom meštaninu bilo je naloženo da zasadi čak stotinu stabala skupocene masline kako bi osvojio ruku devojke koju voli. Sto oliva (maslina) mu je na kraju zaista donjelo sreću.

Na redu je Kotor, sjajni biser Boke - nevjeste Jadrana, kako je veliki pjesnik Aleksa Šantić zvao ovaj zaliv. Bedemima opasan grad jedinstven je po svojoj izuzetno očuvanoj srednjovekovnoj arhitekturi Jadrana. Kotor je proglašen svjetskom baštinom i pod zaštitom je UNESCO-a. Noću osvjetljeni Sveti Ivan, bedem grada dugačak skoro 5 km, izgleda kao zlatan zagrljaj u kome se sakrio grad. Boka krije i jedno od najljupkijih mjesta na svijetu – Dobrotu. Ovde su se davno smjestile tipične jadranske palate starih dobrotskih porodica čija ljepota plijeni istim intezitetom kao i pre više vijekova kada su nastajale. Kraj Dobrote, udobno se ugnezdila Ljuta, ribarsko mesto i samo srce Boke. Nakon Ljute, na red ponovo dolazi renesansni Perast. Ovoga puta, umjesto ostrva, meta interesovanja su nam njegove drevne tvrđave, raskošne palate sa svojim privatnim kapelicama, kao i tipični mediteranski trgovi. Pored mnogih legendi, u ovom mestu je nikla i prva svjetska Pomorska škola koju je pohađala čak i morska garda Petra Velikog, iz daleke Rusije. Plovidbu u suton završavamo najmirnijim mestom u zalivu. Kamenari su smješteni na Verigama, ulazu u kotorski zaliv i najužoj tački zaliva. Kamenari su, kako i ime govori, svjetski poznati kamenolom. Komadi njegovog brda pretvarali su se u kamen za gradnju Kotora ali i raskošne zgrade Venecije pa čak i Njujorka.

Veče je palo, more je glatko poput ulja i tamno poput mastila i vreme je da tiho otplovimo nazad u Tivat...

U cijenu izleta je uključeno: prevoz do broda, plovidba, stručni vodiči i večera

Informacije

Telefon: +382 68 576 666
+382 63 276 275
E-mail: info@atlantixtravel.com
Adresa: Jadranski put BB,
Budva 85310, Montenegro

Kontakt